630 panelen op 7 verschillende appartementencomplexen in Hilversum

In opdracht van de woningbouwvereniging heeft ID Installaties in het verleden (2018-2020) eerder 350 eengezinswoningen al voorzien van zonnepanelen.
Echter kwam de woningbouwvereniging dit keer met een grotere uitdaging, want na het inzien van de vele voordelen van zonnepanelen wilden zij het nu ook op de appartementencomplexen.

In het begin leek het een onmogelijke klus, maar samen met de woningbouwvereniging en de aannemer heeft ID Installaties het voor elkaar gekregen om 630 panelen te plaatsen en dit te verdelen aan 105 huishoudens. Per huishouden hebben de bewoners 6 zonnepanelen, eigen omvormer en een extra beveiliging in de groepenkast.

Dit project hebben wij in 7 weken van A tot Z kunnen realiseren.
Om dit voor elkaar te krijgen werd er elke maandag ochtend gehesen en werd het binnenwerk zo ver mogelijk opgestart. Dinsdagen waren we gefocust bezig met de onderconstructie en werden dak kabels naar binnen gehaald. Zo moesten de kabels van de begane grond door 3 verdiepingen naar beneden, ongeveer 50 meter per kabel.
Woensdagen waren de dakjongens volledig bezig met het plaatsen van panelen en rondde de elektricien zijn binnenwerk af. Donderdagen en vrijdagen mocht de groep van ID Installaties (3 dakjongens 1 elektricien) ergens anders aan de gang zodat de aannemer 2 dagen te tijd had om stijgers te bouwen bij het volgende complex en de bewoners op de hoogte te brengen.

Geweldige, maar ook een zware project achter de rug. Ervaring en 105 blije klanten verder, op naar de volgende uitdaging(en)!

Resultaat